
با باغ وحش گوگل آشنا شوید
تصور کنید وارد باغ وحش گوگل شدهاید. پاندا، پنگوئن، کبوتر،مرغ مگسخوار و موش کور از حیواناتی هستند که در باغ وحش بزرگ گوگل نگهداری میشوند. اهلی یا وحشیشدن این حیوانات به رفتار شما بستگی دارد. مثلاً اگر بخواهید بهجای تخمه به کبوترها پوست تخمه غالب کنید، ممکن است نوکتان بزنند. از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، شرکت گوگل که از دست تقلبهای برخی از مدیران سایت و تولیدکنندگان محتوا بهستوه آمده بود، شروع به طراحی الگوریتمهای سختگیرانهای علیه کاربران متخلف کرد. شاید اسم بعضی از این الگوریتمها را شنیده باشید. اما واقعاً چقدر در خطر جریمهشدن هستید و گوگل چطور این کار را میکند؟ با منتوریکس همراه باشید تا یکی یکی، قفس این حیوانات را باز کنیم و با آنها دوست شویم.
الگوریتم پاندا
اگر در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ شمسی اهل وبگردی بوده باشید، حتماً یادتان هست که وقتی موضوعی را جستوجو میکردید، وارد سایتهایی میشدید که هیچ محتوای مفیدی نداشتند و فقط یک سری کلمات کلیدی را در جملهبندیهای بیربط گنجانده بودند. همیشه باید کلی جستوجو میکردیم تا شاید به یک محتوای باکیفیت و آموزنده بربخوریم. اما از سال ۹۱ که الگوریتم پاندا رسماً فضای وب فارسی را هم تحت بررسی قرار داد، کمکم وبسایتها شروع به تولید محتوای منحصربهفرد کردند. الان اگر گوگل بفهمد که از محتوای کپیشده استفاده میکنید یا تکنیکهای سئو کلاه سیاه را برای بهینهسازی متن خود بهکار میبرید، جریمهتان میکند. پرداخت جریمه گوگل که اصطلاحاً به آن پنالتی هم میگویند به این راحتیها نیست. اگر جریمه شدید، اسناد الگوریتم پاندا را بررسی کنید، علت آن را دقیقاً شناسایی کنید و مذاکره با گوگل را شروع کنید. الگوریتم پاندای گوگل نرخ کلیک، نرخ پرش و نرخ خروج را هم تشخیص میدهد. اگر نمیدانید نرخ پرش چیست و چه تفاوتی با نرخ خروج دارد، مقاله نرخ پرش چیست را از دست ندهید. خلاصه اگر نمیخواهید دو تا ضربه آنخازما و چینما (اصطلاحات کنگفو) از پاندای گوگل بخورید، از تولید محتوا غافل نشوید.
دوره دیجیتال مارکتینگ منتوریکس، قدم آخر حرفهای شدن است.
الگوریتم پنگوئن
لینکهای پولی، درخواستی، تبادلی و ساختهشده توسط رباتها دلایلی است که بهخاطرش، آن روی این موجود بانمک را خواهید دید. ماجرای مزرعه لینک را یادتان هست؟ یک جور تکنیک کلاه سیاه است که وبمسترها با شبکهسازی لینکهای ساختگی سعی میکنند سر گوگل شیره بمالند. قبل از اینکه الگوریتم پنگوئن راه اندازی شود، حجم و تعداد لینکهای دریافتی برای رتبهبندی گوگل اهمیت بسیاری داشت، برای همین هم خیلیها دنبال روشهایی برای دورزدن گوگل بودند. بعد از اجرای این الگوریتم، تمرکز گوگل از کمیت لینک به کیفیت لینکها معطوف شد. بنابراین اگر شما ۲ عدد لینک باکیفیت از سایتهای مرتبط و معتبر داشته باشید بهتر از این است که ۲۰ لینک مرتبط از وبسایتهای جعلی و غیرمرتبط بگیرید. چون بیبروبرگرد جریمه میشوید و زحمات چندین سالهتان هدر میرود.
الگوریتم کبوتر
همهاش از مجازاتها و سختگیریهای گوگل گفتیم، کمی هم از الگوریتمهای تشویقیاش بگوییم. الگوریتم کبوتر برای شناسایی بهترین کسبوکارهای اطراف محل زندگی شما طراحی شده است. مثلاً اگر در گوگل «هایپرمارکت هانی کیانپارس اهواز» را جستوجو کنید، فهرستی از بهترین سوپرمارکتها و فروشگاههای اطراف را به شما پیشنهاد میدهد. این الگوریتم به کسبوکارهای کوچک و محلی، فرصت دیدهشدن میدهد. ثبت دقیق آدرس و شماره تلفن و تصاویر محل کسب و توضیحاتی درباره محصولات و خدماتتان، باعث میشود الگوریتم کبوتر به شما توجهی بیشتری نشان دهد و رتبه بهتری کسب کنید. بعد از راهاندازی این الگوریتم، نون وبسایتهای دایرکتوری (مرجع) که کافه، رستوران، خشکشویی و انواع خدمات را با آدرس و شماره تلفن جمعآوری میکردند، در روغن افتاد. چون اکثراً رتبه بالایی در گوگل کسب کردند.
الگوریتم مرغ مگسخوار
حتماً برایتان اتفاق افتاده که موضوعی را جستوجو کنید اما به نتیجه نرسید و دفعه بعد از کلمات کلیدی دیگری استفاده کنید. مرغ مگسخوار طراحی شده تا اشکال کار را بفهمد و بهترین و نزدیکترین نتایج را برای شما نمایش دهد. مرغ مگسخوار از الگوریتم پردازش زبان طبیعی استفاده میکند. یعنی بیخیال سئو و کلمات کلیدی بهکار رفته در محتوا میشود، خود متن را بررسی و تفسیر میکند. سایتهایی که از بمباران کلمات کلیدی استفاده میکنند، توسط این الگوریتم شناسایی و جریمه میشوند. یک خوبی دیگر این الگوریتم این است که نتایج مرتبط و نزدیک با موضوع مورد جستوجو را هم نمایش میدهد. مثلاً اگر عبارت «ارشد نوروساینس» را تایپ کنید، در بخش جستوجوهای مرتبط عباراتی مثل «چگونه نوروساینس بخوانیم» و «منابع کنکور ارشد علوم اعصاب شناختی» را هم به شما پیشنهاد میدهد. الگوریتم مرغ مگسخوار بهتان کمک میکند از طریق گراف معنایی گوگل و جستوجوی معنایی به نتایج دلخواهتان دست پیدا کنید. بهینهسازی کلمات کلیدی، انکر تکست، تولید مقالههای جامع و متنوع، استفاده از جلوههای بصری و کدهای اسکیما شما را پیش مرغ مگسخوار عزیزتر میکند.
الگوریتم موش کور
الگوریتم موش کور، ۳ تا کار انجام میدهد:
۱-امکان نمایش کسبوکارهای خارج از محدوده شما را فراهم میکند.
۲- کسبوکارهایی که در یک آدرس هستند را یکجا نشان نمیدهد.
۳- کسبوکارهای متعلق به یک شرکت را با یکدیگر نشان میدهد.
الگوریتم موش کور، کسبوکارها را فیلتر میکند. قبلاً اگر ساکن یک محلهای بودید و مثلاً دنبال یک فروشگاه لباس در محله دیگری میگشتید بهخاطر سختگیریهای الگوریتم کبوتر نمیتوانستید، نتیجه مورد نظرتان را از گوگل بگیرید. اما الان به راحتی میتوانید کسبوکارهای خارج از محدوده و حتی اطراف شهر را هم پیدا کنید. علاوهبر این، الگوریتم موش کور، مانع از نمایش کسبوکارهای مشابه و با یک آدرس در یک جستوجوی یکسان میشود. اینکار به بیشتر دیدهشدن کسبوکارها کمک شایانی میکند. برای اینکه توجه این الگوریتم را جلب کنید باید اطلاعات محلی خود را در گوگل ویرایش و بهینهسازی کنید. با ارائه آدرس و تلفن دقیق و بروزرسانی پیوسته محتوای خود، گوگل را متوجه اهمیتی که به کاربران و مشتریان خود میدهید، کنید. نظرات کاربران نقش مهمی در تصمیمگیری موش کور برای نمایش یا عدم نمایش شما میدهد. پس تا جای ممکن، طوری خدمترسانی کنید که نظرات مثبتی بگیرید. از مشتریهای همیشگی خود بخواهید نظر خود را در گوگل برای شما ثبت کنند. جادوی کلمات کلیدی دمبلند و منحصربهفرد را هم فراموش نکنید. اگر یک رستوران در محله جنت آباد تهران دارید، به جای استفاده از عبارت «رستوران جنت آباد» برای «بهترین کباب شیشلیک در جنت آباد» یا «کباب برگ خوشمزه جنب آباد» تولید محتوا کنید.
به طرف درب خروجی باغ وحش گوگل
حالا که به آخر باغ وحش رسیدید و با حیوانات دستآموز گوگل آشنا شدید، چالشهای الگوریتمها را شناختید و راههای نجات را بررسی کردید حتماً متوجه اهمیت رضایت کاربر شدهاید. گوگل رضایت کاربر از سایت شما را از روی نرخ پرش پایین و مدت زمان ماندگاری کاربر، میفهمد. برای اینکه بتوانید کاربر را در سایت خود نگه دارید باید یک سایت زیبا، ریسپانسیو و سریع داشته باشید. برای بهینهسازی محتوا از سئوی کلاه سفید استفاده کنید و لینکسازی باکیفیت را از یاد نبرید. امیدواریم بازدید از این باغ وحش برای شما لذتبخش و آموزنده بوده باشد.
اگر این مطلب را دوست داشتید، سری به مطلب الگوریتم رنک برین یا الگوریتم BERT بزنید. برای مشاوره دیجیتال مارکتینگ با منتوریکس در تماس باشید.

سپیده یک اعتقاد عجیب داره. اونم اینه که هر چقدر بیشتر از این شاخه به اون شاخه بپره، دنیاش بزرگتر میشه، قصههای بیشتری برای گفتن داره و نویسنده بهتری میشه. برای همینم از خبرنگاری و داستاننویسی و تولید محتوا گرفته تا رباتیک و طراحی بُرد و برنامهنویسی و پشتیبانی IT رو امتحان کرده. از وقتی هم یادش میاد در حال نوشتن یک چیزی بوده و اصلاً فقط با رشتهکردنِ کلماته که میتونه افکارش رو سروسامون بده. نوجوون که بود، برنامهش برای آینده شرکت توی سفر بیبازگشت به مریخ بود، اما هر چی بزرگتر شد علاقهش هم به زمین بیشتر شد و حالا به نظرش قطب جنوب یا آمریکای جنوبی مقصد بهتریه!
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.