
سئو تکنیکال چیست و چه تکنیکهایی دارد؟
همیشه در سخنان مسئولین میشنویم در کشور زیرساختهای برخی از کارها وجود ندارد و نمیتوانیم آن کار را به خوبی انجام دهیم. گاهی نیز از معلم ریاضی خود شنیدیم که در ریاضی مشکل داریم و مشکل امروز ما در حل مسائل برمیگردد به پایهی ضعیف درس ریاضی! در بحث سئو نیز باید پایه و اساس آن را بلد باشیم. سئو تکنیکال در اوایل ایجاد یک وب سایت باید به خوبی رعایت شود تا آسیبی به سئو داخلی و سئو خارجی ما نزند. اگر با سئو تکنیکال و تکنیکهایش آشنایی ندارید و پایه سئو شما قوی نیست با منتوریکس همراه باشید.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال یا سئو فنی به فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای مرحله خزیدن و ایندکس اشاره دارد. با استفاده از سئو تکنیکال، بدون هیچ مشکلی میتوانید به موتورهای جستوجو اجازه دسترسی، خزیدن، تفسیر و ایندکس را بدهید. چرا به سئو تکنیکال، سئو فنی میگویند؟ چون هیچ ارتباطی با محتوای وب سایت یا ارتقا آن به صورت خارجی ندارد. هدف اصلی سئو تکنیکال در واقع بهینه سازی زیرساختهای یک سایت برای موتورهای جستوجو است. رویکرد سئو تکنیکال، بهبود جنبههای فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه صفحات در موتورهای جستوجو و ساخت یک وب سایت قابل فهم و قابل خزش برای موتورهای جستوجو است. سئو تکنیکال را میتوانیم بخشی از سئو داخلی بدانیم، چون کاملا برعکس سئو خارجیست. همانطور که در مطلب سئو خارجی گفته بودیم، هدف سئو خارجی بهبود وبسایت با تکنیکهایی خارج از سایت است.
چرا سئو تکنیکال اهمیت دارد؟
گوگل و سایر موتورهای جستوجو میخواهند بهترین نتیجه ممکن را به کاربران خود ارائه دهند. بنابراین، رباتهای گوگل بسیاری از عوامل صفحات وب را خزش و ارزیابی میکنند. برخی از عوامل بر اساس تجربه کاربر است، مانند سرعت بارگیری یک صفحه و محتوای خوب، اما برخی عوامل دیگر به رباتهای موتور جستوجو کمک میکنند تا در مورد صفحات شما اطلاعاتی کسب کنند. از این رو، با بهبود جنبههای فنی، به موتورهای جستجو کمک خواهید کرد تا سایت شما را به خوبی درک کرده و در آن بخزند. اگر با سئو تکنیکال، بهبود سایت را به خوبی انجام دهید، ممکن است رتبههای بالاتری کسب کنید و همچنین شانس این که وارد نتایج غنی گوگل (Rich Results) شوید نیز بسیار بیشتر خواهد شد. همچنین اگر سئو تکنیکال خود را به خوبی انجام ندهید، نتایج برعکسی خواهید گرفت، چون عمل خزش و ایندکس توسط رباتها شاید به خوبی انجام نشوند و رتبه بندی سایت دچار مشکل شود.
البته یادتان باشد که فقط یک احمق سایت خودش را برای رباتهای بی جان جستوجو ساخته و بهینه سازی میکند. در وهله اول، یک وب سایت باید برای کاربران سریع، شفاف و برای استفاده آسان باشد، چون کاربرانی که به سایت شما سر میزنند، آدمهای واقعی هستند که به دنبال جواب پرسشهایشان میگردند. خوشبختانه ایجاد یک بنیان فنی قوی اغلب تجربه بهتری برای کاربران و موتورهای جستوجو به وجود میآورد، پس اصلا نگرانی به دل خود راه ندهید، چون اهمیت یادگیری سئو تکنیکال و بهبود فنی دقیقا در همین است.
تکنیکهای سئو فنی چیست؟
تصور کنید شما به خوبی سئو داخلی و سئو خارجی را انجام دادید و گوگل تمام محتوای سایت شما را خزش و ایندکس میکند، اما مطمئن باشید این پایان کار سئو سایت نیست، چون یک بخش مهم به نام سئو تکنیکال را باید انجام دهید. سئو تکنیکال شامل مواردی چون ایمنی سایت، بهینه سازی برای گوشی موبایل، از بین بردن محتوای تکراری، سرعت سایت و هزاران مورد دیگر میشود که کمی دانش فنی میخواهد. البته فکر نکنید که سئو شما باید در حد اعلایی فوقالعاده باشد، اینطور نیست، بلکه باید هر چه سریعتر سایت را برای دسترسی آسان گوگل به آن و شانس بیشتر در رتبه بندی بهینه سازی کنید. روشهای زیر از تکنیکهای سئو تکنیکال است که باید بهینه سازی شوند:
1. از SSL استفاده کنید
SSL یا Secure Sockets Layer یک فناوری امنیتی است که لینکی رمزگذاری شده بین سرور و مرورگر ایجاد میکند. برای دانستن این که سایتی SSL دارد کافیست به اول آدرس URL آن نگاه کنید. اگر به جای HTTP در اول آن HTTPS بود، آن سایت از SSL استفاده میکند. در سال 2014 گوگل اعلام کرد میخواهد تمام سایتها امن باشند و SSL استفاده کنند. سایتهایی که از SSL بهره میبرند، اولویت بیشتری برای رتبه بندی نسبت به آنهایی که بهره نمیبرند، دارند. بنابراین، در صورت امکان، از امنیت سایت خود اطمینان حاصل کنید. برای انجام این کار یک گواهینامه SSL را در وب سایت نصب کنید. از شرکت هاست و دامنهی خود نیز میتوانید این را بخواهید که به صورت پیش فرض SSL را فعال کند.
2. سایت خود را دوستدار موبایل کنید
سایت خود را ریسپانسیو طراحی کنید تا در هر دستگاهی اندازه و شکل مناسب داشته باشد.گوگل به صورت واضح گفته است، سایتی را دوست دارد که قابلیت ریسپانسیو داشته باشد و دوستدار گوشی موبایل باشد. گوگل این سایتها را که به تجربه کاربر دقت میکنند در اولویت اول رتبه بندی میگذارد. امروزه گوگل رویکرد "اول موبایل" را دارد. بنابراین منطقی است که وب سایتتان کاملاً ریسپانسیو باشد و بهترین قالب ممکن برای کاربران تلفن همراه، تبلت و دسکتاپ را نمایش دهد.
3. سرعت سایت خود را افزایش دهید
موتورهای جستوجو سایتهایی را که سریع بارگیری میشوند ترجیح میدهند. سرعت صفحه به عنوان یک سیگنال مهم رتبه بندی توسط گوگل در نظر گرفته میشود. در زیر روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید سایت خود را سرعت ببخشید:
- از هاست پرسرعت استفاده کنید.
- از یک ارائه دهنده سریع DNS ("سیستم نام دامنه") استفاده کنید.
- استفاده از اسکریپتها و افزونهها را به حداقل برسانید.
- به جای چندین صفحه CSS یا CSS درون خطی از یک صفحه سبک CSS استفاده کنید.
- اطمینان حاصل کنید که تصاویر شما تا حد ممکن حجم کمی داشته باشند.
- صفحات وب خود را فشرده کنید (این کار با استفاده از ابزاری به نام GZIP انجام می شود).
- کدهای مزاحم جاوا اسکریپت و... را حذف کنید.
4. محتوای تکراری را حذف کنید
محتوای تکراری هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستوجو میتواند گیج کننده باشد. چون سیگنالهای نامعلومی را برای گوگل و دیگر موتورها جستوجو از جمله دستکاری در رتبه بندی و گول زدن رباتها، میفرستد.
از طریق زیر میتوانید محتوای تکراری را از بین ببرید:
- جلوگیری از انتشار چندین نسخه از صفحه و محتوا توسط CMS
- استفاده از تگ کنونیکال به منظور مشخص کردن محتوای اصلی
5. نقشه سایت ایجاد کنید
نقشه سایت یک فایل XML است که به موتورهای جستوجو کمک میکند وب سایت شما را هنگام خزیدن درک کنند. با استفاده از این فایل به رباتهای خزنده موتورهای جستوجو نقشه راه خزیدن در سایت را میدهید. همچنین این فایل شامل اطلاعات مفیدی در مورد هر صفحه در سایت، از جمله آخرین تغییرات صفحات، اولویت آن در سایت و به روز شدن سایت میشود. با کمک برخی ابزارها و سایتها به راحتی میتوانید نقشه سایت خود را بسازید.
6. استفاده از AMP
AMP یا شتاب دهنده صفحات موبایل پروژهای است که توسط Google پشتیبانی میشود و هدف آن سرعت بخشیدن ارسال محتوا به دستگاههای تلفن همراه از طریق استفاده از کد ویژه معروف به AMP HTML است.
نسخههای AMP صفحات به سرعت در تلفنهای همراه بارگیری میشوند. این کار با کم کردن کد کاری میکند که تنها متن، تصاویر و فیلم دست نخورده بمانند، اما تمام اسکریپتها را غیر فعال میکند.
از آنجا که سرعت این صفحات چند برابر میشود و به سرعت بالا میآیند، نسخههای AMP صفحات به احتمال زیادی توسط کاربران خوانده و به اشتراک گذاشته میشوند که باعث افزایش زمان ماندن در سایت و تعداد لینکهایی میشود که به محتوای شما اشاره میکنند. تمام این موارد گفته شده از نظر سئوکل و سئو تکنیکال عالی به نظر میرسند. علاوه بر این، گوگل گاهی صفحات AMP را وارد نتایج غنی خود میکند.
7. دادههای ساختاری مانند ریچ اسنیپت اضافه کنید
دادههای ساختاری، کدی است که به سایت اضافه میشود تا به موتورهای جستوجو کمک کند، محتوای موجود در آن را بهتر درک کنند. این دادهها به موتورهای جستوجو میگویند سایت شما را به صورت موثر خزش و ایندکس کنند تا نتیجه مرتبطتری را به کاربران ارائه دهند. علاوه بر این دادههای ساختاری با افزودن ریچ اسنیپت میتوانید عناصری چون امتیازدهی، قیمت کالا، تاریخ و... را به نتایج جستوجو اضافه کنید.
از آنجا که این دادهها از نظر بصری جذابترند و بلافاصله اطلاعات مفیدی را به کاربران نشان میدهند، میتوانند میزان کلیک شما (CTR) را بهبود بخشد و بازدید بیشتری را برای سایت شما ایجاد کند.
8. سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید
گوگل سرچ کنسول ابزار رایگان گوگل است که امکان مدیریت ثبت سایت شما برای ایندکس شدن را میدهد. هنگامی که آماده راهاندازی وب سایت خود هستید، باید نقشه سایت XML را به Google Search Console ارسال کنید تا بتواند سایت جدید شما را جستوجو کنند و شروع به نمایش صفحات حاصل از آن در نتایج جستوجو کنند. موتورهای جستوجو دیگر مانند بینگ نیز چنین ابزاری با نام بینگ وب مستر ارائه میدهد. این سرویسها همچنین به شما امکان مدیریت عملکرد کلی سایت در موتور جستوجو را میدهد. سایر کارهایی که میتوانید با این ابزار انجام دهید عبارتند از:
- تست دوستدار موبایل بودن سایت
- دسترسی به تجزیه و تحلیل جستوجو
- مشاهده بک لینکهای سایت
- غیر فعال کردن لینکهای هرزنامه
نتیجه گیری
سئو تکنیکال گاهی نیاز به دانش فنی نیز دارد، اما اینگونه نیست که خودتان نتوانید آنها را انجام دهید. قطعا با کمی جستوجو در گوگل و دنبال کردن سئوکاران حرفهای به راحتی میتوانید سئو تکنیکال را علاوه بر سئو داخلی و سئو خارجی انجام دهید. توجه به سئو تکنیکال در برخی موارد واجبتر از سئو خارجی است، چون اگر زیرساخت خوبی نداشته باشید، در آینده به مشکل خواهید خورد.

امیرحسین یه عشقِ فیلمِ تمام عیاره؛ از اونها که تا صبح بیدار میمونه تا سریالها رو به عنوان نفر اول زیرنویس کنه. (این نکته خیلی خوبه چون مرتب میتونی ازش برای فیلم و سریال مشورت بگیری.)
یکی دیگه از تخصصهای امیرحسین نوشتن مقدمهها و متنهای عجیب و جذابه. یعنی میتونه از ترکیب خاویر زانتی، رستوران و طوفان کاترینا یه مقدمه بسازه که همه رو به خودش جذب کنه...
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت منتوریکس مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.